architect mam

Razgovor arhitekte i klijenta je jedan od najintimnijih dijaloga koji možete imati.
Govoreći o uređenju enterijera, pričaćemo o vašim snovima.

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i dobijaćete besplatne savete.

Ponedeljak - Petak 09:00 - 17:00

Top

O MENI JELENA ALEKSIĆ

O MENI

Kako otpočeti priču… Ja sam Jelena, arhitekta sa genom za švrćkanje i putovanja. Ovo je prvi opis koji je postavljen na mojim društvenim mrežama i koji još uvek opisuje u srž tu pravu mene. Oduvek sam u pokretu i spremna za akciju. Od kada sam se odlučila za arhitekturu, ona je postala najveći deo mene, ne samo posao kojim želim da se bavim. Ona je postala život. A onda se kao istureno odeljenje javio i dizajn i podstaknuta raznim organizacijama u kojima sam radila na tome, postajala sam sve bolja. Gladna znanja i onoga što nove stvari donose, često za sebe kažem da sam kursadžija, jer sam uvek spremna na sledeći nivo i za nove edukacije koje kasnije uživam da primenjujem i delim sa drugima.

Arhitektura je probudila i spojila sve strasti koje me čine živom i uspešnom. Projektovanje, putovanja, dizajn, fotografija i pisanje su postale sastavni deo mene i moje vizije kreatora.

Naravno, nije sve u kursevima ima nešto i na terenu 🙂 Arhitektonsku praksu sam učvrstila velikim brojem osvojenih konkursa, ali pre svega primenjenim iskustvom u radu na projektima u zemlji i inostranstvu od 2010. godine. Danas (i za sada), živim i radim u Beogradu, ali me online možete naći u bilo kom delu sveta. Architect.mam je tu za vas i sve vaše arhitektonske avanture.

ARHITEKTURA

ARHITEKTURA

Gradiš dom iz temelja ili renoviraš postojeći? Tu sam da ti pomognem da isprojektujemo dom iz snova.

DIZAJN

DIZAJN

Uređuješ dečiju sobu ili ti je potreban dizajn nameštaja po meri? Hajde da to osmislimo zajedno!

FOTOGRAFIJA

FOTOGRAFIJA

Potrebne su ti fotografije tvog doma ili poslovnog prostora? Pogledaj kako možemo sarađivati.

SAVETI I KONSULTACIJE

SAVETI I KONSULTACIJE

Treba ti savet oko uređenja prostora ili kupovine stana? Saznaj kako ti mogu pomoći.

ARCHITECT MAM

Otkud ovo “mam”? Ne, nije “maam” kao gospođa, već je “mam” kao mama, na svim jezicima sveta. Od 2017. sam otpočela još jedan veliki životni kurs, uloga mame po prvi put, a 2019. i po drugi. I znate šta, baš sam uživala u pripremama i sprovođenju u delo svega naučenog. Jer dolazak bebe je jedini kurs koji nam niko neće pokloniti niti nas naučiti. Sve moramo same, onako kako osećamo.

Zato sam ja spojila ove dve, sada najveće strasti, arhitekturu i majčinstvo. Zato želim da, pre svega, svim majkama olakšam i ulepšam taj period neizvesnog, uzbudljivog iščekivanja i dočekivanja. Ono čemu ispod svih naših zanimanja i poslova težimo, jeste ušuškano gnezdo kome se vraćamo, rastemo i razvijamo, stvaramo uspomene i živote zajedno sa našom porodicom.

Zato je bitno da kreiramo svoj dom tako da nam pruži osećaj opuštenosti, sigurnosti, ispunjenosti i neprestanu motivaciju. Zato sam ja tu da vam pomognem da to i postignete.

MISIJA

Glavna poruka i želja mog rada i ovih stranica je da pomogne svima da svoj prostor urede kako im je potrebno, kako žele i kako im odgovara i prija. Da unapređenjem životnog prostora postave bazu za uspešan svaki drugi aspekt svog života.
Želim da vam pomognem i naučim kako da vaš prostor postane funkcionalan, jedinstven i neponovljiv, po svim zakonima i principima prirode i življenja.
Druga velika srž svega je pomoći deci da se razvijaju kroz svoje okruženje i pomoći roditeljima da to okruženje dizajniraju po svojoj meri i meri svoje dece. To je naša velika obaveza, svrha i cilj. Ako želimo da menjamo svet na bolje, počnimo od malih stvari.